terug

Botervloot

Collectie: Groninger Museum

  • Botervloot van Chinees porselein. Ovaal model met langs de boven- en onderrand van de bak een dubbele 'richel'. De deksel is iets bollend en heeft over de wijdte een verticaal handvat.

    Botervloot van Chinees porselein. Ovaal model met langs de boven- en onderrand van de bak een dubbele 'richel'. De deksel is iets bollend en heeft over de wijdte een verticaal handvat.

    Botervloot van Chinees porselein. Ovaal model met langs de boven- en onderrand van de bak een dubbele 'richel'. De deksel is iets bollend en heeft over de wijdte een verticaal handvat. Versiering in emailkleuren (aangetast of verdwenen) met op de bak, onder de oren een vliegende vogel en op de wand en deksel vier maal een landschap met een bloeiende perziktak en twee paviljoens op een rotsachtige kust. Op de oren (oorspronkelijk) een rosetje en op het handvat (oorspronkelijk) een bloemtakje. Vgl. 1986.0045 en 1986.0046 onderglazuur-blauw en Chinees Imari. Opgedoken door M. Hatcher uit de Geldermalsen en bij Christie's Amsterdam geveild als onderdeel van Nanking Cargo. Lot 4563

  • Log in om uw reactie achter te laten. Inloggen kan pas nadat u zich als gebruiker heeft aangemeld

Soortgelijke stukken